אוקיי. האיומים שלי התממשו. זהו הפוסט הראשון שנכתב עם המקלדת החדשה שלי – ה- Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000.
מן הסתם, יעבור קצת יותר זמן לפני שאני אוכל לכתוב ביקורת מפורטת על המקלדת הזו. בינתיים, הרשמים הראשוניים מתחלקים ביני ("שיו, איזו מגניב היא נראית!" ) ובין אבא שלי ("מה זה הדבר הזה ואיך אני אמור לכתוב איתו?!").
אבל אם נהיה קצת יותר קונקרטיים – המקלדת החדשה היא באמת דבר נפלא. אני לא בטוח אם אני הולך לנסות להתרגל לשיפוע-ההפוך שלה – החלק שלה שקרוב אלי הוא גבוה מספיק בשביל לגרום לי להרגיש מתח ביד שמאל שלי, ויכול שאני אוותר ואשתמש בה בצורה שטוחה ונורמלית במקום לקוות שהמתח יעלם ברגע שהיד שלי תתרגל למקלדת. אבל חוץ מהפרט הזה…
טוב, האמת היא שגם אם מתעלמים מהפרט הזה, יש כמה דברים שמעצבנים במקלדת הזאת. אלה דברים קטנים, ובכל זאת, ראוי שאני אציין אותם.
1. השטות עם כפתורי ה- F1-12: אני לא מבין למה לעזאזל מיקרוסופט, כמו גם יותר מדי יצרני מקלדות אחרות, חושבים שזה הגיוני שכפתורי ה- F1-12 יהיו פחות שימושיים מכפתורי ה- Function המיוחדים שהם מקצים (כמו Undo, Close, Reply וכו'). לשמחתי, יש כפתור של F-Lock שנועל את המקשים האלה במצב הרצוי עלי, והסטטוס הרצוי עלי לא מתאפס בכל פעם שאני עושה Restart למחשב – אבל עדיין זה מרגיז.
2. יש במקלדת כפתור Zoom: סוג של גלגלת למקלדת. טריק חמוד, רק שחבל שבשום תוכנה (מלבד Explorer 7, ממנו אני מתרחק כמו מאש) הוא לא באמת עושה Zoom, אלא סתם גלילה סטנדרטית. עוד יותר חבל שהגלילה שהוא עושה בתוכנות האחרות היא גלילה "הפוכה". כלומר, כשאני מסיט את כפתור ה- Zoom למעלה, הגלילה של הדף היא למטה, ולהיפך. אין בשום מקום בתוכנת ההגדרות של המקלדת אפשרות לשנות את זה.
3. כשאני שולף את הרגליות האחוריות של המקלדת, הצד הימני של המקלדת מאבד את האחיזה שלו עם השולחן, ומתחיל להתנדנד בזמן שאני מקליד. זה מעצבן. אם אתם רוצים להקליד בשיפוע "שטוח", הדרך היחידה שלכם לעשות את זה נורמלי היא לפרק את החלק הקדמי של המקלדת (זה שיוצר "שיפוע הפוך" רוב הזמן) ואז להניח את כולה על השולחן בצורה שטוחה לחלוטין. אם אתם רוצים להקליד עם שיפוע "רגיל" (כלומר, שהחלק של המקלדת שרחוק מכם הוא גם גבוה יותר) – אין לכם ברירה אלא לסמוך על האחיזה המפוקפקת של המקלדת במצב כזה.
4. בכלל, אם כבר דיברנו על הרכיב הקדמי של המקלדת, שיוצר "שיפוע הפוך" – המקלדת הזאת היא לא מאוד User-friendly. בשום מקום באריזה לא היו הוראות בסיסיות על איך אפשר לפרק אותו. לא שזה קשה מדי להבנה, אבל כשהחוברת היחידה בתוך הקופסה מכילה את המשפט "The help is on the CD", כדאי מאוד שתהיה עזרה נורמלית על ה- CD.
רצף התלונות כאן עלול לתת תמונה קצת שלילית, אבל האמת היא שאף על פי שמדובר בנקודות שרצוי שכל מי שקונה את המקלדת יזכור – אלה תלונות קטנות. מלבד המתח המעצבן ביד שמאל שלי בעקבות ההתרגלות למקלדת החדשה ולשיפוע ההפוך המוזר (שאני מתכוון לתת לו יומיים לעבור, לפני שאני מחליט להוריד את המקלדת לשיפוע נורמלי) – אני לא יכול לחשוב על שום דבר שבאמת הופך את הקנייה שלה ללא-כדאית. כאילו, בהנחה שאתם אוהבים מקלדות ארגונומיות מוזרות.
עוד פוסטים בנושא יגיעו אחרי שאני אנסה אותה במשחקים. צפו לעדכונים.
16 בספטמבר, 2007 בשעה 23:17
מעניין.. המשפט הזה עם ה- LCD נשמע כמו משהו שיכול להפוך לקאלט, סטייל All Your Base או RTFM 😀
17 בספטמבר, 2007 בשעה 0:28
אף פעם לא הבנתי מה הקטע של מיקרוסופט עם מקלדות. הרי מה יש לחברת תוכנה שביססה עצמה כמונופול בשוק החשוב ביותר בעולם הדיגיטלי, פתאום להתחיל לייצר מקלדות? מה, זה גיבוי למקרה שעסק התוכנה לא יצליח?
17 בספטמבר, 2007 בשעה 14:41
טיפ קטן לגלילה:
יכול להיות שזה עניין של דרייברים שדופק את הזום ברוב התוכנות. חפש דרייברים עדכניים.
אבל בכל מקרה אפשר לעקוף את זה: אם תחזיק את ctrl לחוץ בזמן שאתה גולל, הגלילה תתפקד ברוב התוכנות היום (אופיס, אקרובט, תוכנות גרפיות, פיירפוקס ובערך כל דבר שיש בו זום) בתור כפתור זום. ואגב, זה עובד בדיוק אותו דבר עם כפתור הגלילה של העכבר: תחזיק את ctrl לחוץ תוך כדי גלילה ותראה איך הקסם עובד.