Infinity Blade: ביקורת

עופר שוורץ| ביקורת הוספת תגובה

הגיע הזמן שתהיה פה ביקורת למשחק הכי “רציני” שנעשה לאייפון עד היום. למי שלא מכיר, Infinity Blade הוא Action RPG שפותח ע”י Chair, החברה שעשתה את Shadow Complex האהוב על חברי הבלוג. האמת שהסיבה שלא כתבתי עליו עד עכשיו היא שהוא נראה לי יקר מדי למשחק אייפון ($6 ב-App Store), אבל לא מזמן גיליתי במקרה שהייתה עליו 50% הנחה ליום אחד, אז אמרתי “נו טוב, נראה על מה כולם מדברים”. המסקנה: אני לא בטוח שהייתי קונה אותו ב-$6, אבל ממש לא בטוח שלא. וזו התקדמות רצינית.

Father, I will avenge your death!

דבר אחד שרואים מיד הוא שזה משחק יפה. הוא מבוסס על Unreal Engine, והגרפיקה בהחלט מדהימה ביחס למשחק אייפון. גם הסביבות מעוצבות יפה ומגוונות, וכנ”ל האויבים. החיסרון הוא שזה גורם למשחק להיות קצת איטי לפעמים, לפחות על ה-3GS הקשיש שלי. אה, וגם לוקח לו בערך חצי דקה לעלות, מה שיכול להיות ממש מבאס אם יש לכם רק דקה-שתיים לשחק בו.

עוד דבר שרואים, או ליתר דיוק שומעים, מיד, הוא המוזיקה. Infinity Blade חוטא חטא קרדינלי בכך שהוא לא מאפשר לכבות את מוזיקת הרקע. אפילו אין לו את הנימוס הבסיסי להשתיק את עצמו אם מתנגנת מוזיקה מהאייפוד באותו זמן. אז אם אתם לא רוצים שהלחנים האפיים-אך-משעממים יטחנו לכם באוזניים כל הזמן, תצטרכו להשתיק את הטלפון כולו ולקוות שתזכרו לבטל את זה כשתסיימו לשחק. אני אישית פספסתי לפחות שתי שיחות בגלל השטות הזו (וכן, אני יודע שאפשר להשתיק את הכל-חוץ-מהצלצול, אבל זה דורש יותר מאמץ, לוקח יותר זמן שבו המוזיקה צועקת לי באוזן, ומשתיק גם את האייפוד).

GodKingאה, כן, ויש גם משחק. העלילה היא לא באמת עלילה, יותר מסגרת כללית – יש איזה איש רע שהרג את אבא שלכם ואתם צריכים לנקום את מותו (של האבא, כלומר). האביר שלכם יסתער בכוחות עצמו על הטירה, יהרוג יצורים שונים ומשונים, יאסוף כל מיני אוצרות (בעיקר כסף) שמפוזרים שם, ובסוף יגיע אל האיש הרע, יילחם בו וימות. אל תדאגו, זה לא ספוילר, כי כאמור אין עלילה. ה-God King הוא אויב מאוד חזק ורוב הסיכויים שתמותו בקרב נגדו, וכשזה יקרה המשחק יחתוך 18-24 שנה קדימה, ותתחילו מחדש עם הבן של האביר ששיחקתם כרגע, שגם הוא כמובן רוצה לנקום את מות אביו (ובאופן לא מוסבר מצויד בכל הניסיון והציוד של האבא). כנראה שיצר ההישרדות לא חזק במיוחד במשפחה הזו, כי זה ממשיך ככה עד אינסוף.

הקרבות עצמם פשוטים יחסית מבחינת העיקרון. האויבים תוקפים אתכם, ואתם צריכים להגן. יש 3 דרכים להגן: מגן, התחמקות, או מכה חוסמת עם הנשק – בסדר עולה של קושי, אבל גם סדר עולה של אפקטיביות. מה הכוונה ב”אפקטיביות”? אם תצליחו לחסום כמה מכות ברצף, תקבלו חלון קצר שבו תוכלו לתקוף בעצמכם, ע”י swipes על המסך בסגנון Fruit Ninja, רק שכאן האויבים לא מתפוצצים ומשאירים לכם מיץ פרי על כל המסך.

Battleזה הבסיס, ומעבר לזה יש מעט מאוד דברים נוספים (למשל קסמים שאפשר להטיל כל כמות כלשהי של זמן), וכמובן שזה הולך ונהיה יותר ויותר קשה. האויבים נהיים מהירים וחזקים, ועם התקפות יותר ויותר מגוונות שצריך לדעת מאיפה בדיוק הן מגיעות ואיך להתחמק מהן כמו שצריך. במקביל, כמובן, גם האביר שלכם הולך ומתחזק, גם מבחינת התכונות הבסיסיות וגם מבחינת חפצים שאפשר לקנות (או עם הרבה מזל, לקבל מאויבים/תיבות אוצר).

לוקח קצת זמן לקלוט את המכניקה של הקרבות, וכל מיני ניואנסים מוזרים כמו העובדה שמחלק מההתקפות אי אפשר להתחמק, או שיש התקפות שהופכות באמצע ל-slow motion מסיבה לא ברורה וצריך לתזמן אותן אחרת, אבל ברגע שמבינים את כל זה, הקרבות אינטואיטיביים וזורמים טוב. מהרגע הזה, יש לכם כמה שעות טובות של משחק מהנה ומאתגר עד שתקנו את הטבעת ששוברת לחלוטין את כל האיזון והופכת את רוב הקרבות לטריוויאליים למדי. מצד שני, השלב הזה כבר לא רחוק מהשלב שבו כבר נהיה ממש ממש קשה לשפר את הדמות שלכם (למשל, הנשק הבא שאני יכול לקנות כרגע עולה חצי מיליון מטבעות, כשמקרב/תיבה ממוצעים מקבלים בסביבות 3000-4000), אז כשאתם מגיעים לשם כנראה שכדאי להתחיל מאפס או לעבור ל-Arena.

מצב ה-Survivor של ה-Arena נותן לכם רצף של אויבים שאתם צריכים להרוג בלי אפשרות להתרפא בין הקרבות (או תוך כדי, כי אין קסמים). על כל אויב שתהרגו תקבלו כסף, שתוכלו להשתמש בו כדי לשדרג את הציוד שלכם. המחירים הרבה יותר נמוכים מאשר בקמפיין, אז אפשר ממש לשפר משמעותית בזמן קצר יחסית, שזה טוב כי בסיכוי טוב לא יהיה לכם זמן ארוך במיוחד. זה נהיה קשה מאוד מהר מאוד. החיסרון במצב הזה הוא שהוא די dumbed down – אין פיתוח דמות, אין קסמים, אין טעמים שונים של התקפות כמו במשחק הרגיל (אש, קרח וכו’).ClashOfTheTitan

חוץ מזה, יש ב-Arena גם מצב של מולטיפלייר, שעובד בעזרת ה-Game Center של האייפון. המולטיפלייר הוא לשני שחקנים, כשלסירוגין שחקן אחד משחק את האביר ואחד את המפלצת שהוא נלחם בה. לא ניסיתי אותו, כי אין לי חברים לשחק איתם ואני לא רוצה לשחק מול מישהו אקראי (מה גם שזה דורש שאשכרה יהיה מישהו אקראי שרוצה לשחק מולי), אבל הוא נראה מתוחכם ומעניין למדי, אז אם יש לכם חברים גיימרים עם אייפון זה יכול להיות מאוד מוצלח.

בסופו של דבר, חוץ מכמה דברים מציקים כמו האיזון הדפוק של הקסמים והמוזיקה המעצבנת, זה באמת כל מה שאפשר לבקש ממשחק על הטלפון שלכם. אני עוד לא יודע להגיד מה אורך החיים שלו, אבל בינתיים הוא החזיק אותי יפה מאוד במשך לא מעט שעות, אז אין תלונות גם כאן. בקיצור, אם אתם מסוג האנשים שמוכנים להוציא $6 על משחק לאייפון, אני מאוד ממליץ על המשחק הזה. אני רק מקווה שבאמת תאהבו אותו, כי אין לו דמו, אז אם תתאכזבו לא יהיה לכם מי להאשים חוץ ממני.

12 תגובות ל “Infinity Blade: ביקורת”

  1. ב מאת ב:

    אז קודם כל, בוקר טוב. מכל המובנים 🙂

    דבר שני, ב-Infinity Blade אין באמת אלמנט כייפי מעבר לשעות הראשונות שהוא נותן, כי הוא חוזר על עצמו בצורה מאוד מונוטונית. נכון שכל המשחקים בסגנון חוזרים על עצמם, אבל לא באופן כזה. הם היו יכולים להתאמץ קצת יותר, לדעתי. אני, בכל אופן, נתקעתי פעם אחת ושדרגתי משהו שלא הייתי צריך לשדרג, גמרתי את הכסף שלי ואז נפלתי על אויב שפשוט הורג אותי במכה או שתיים ונגמר. ואני בפירוש לא הולך להתחיל את השעמומון הזה מההתחלה.

    דבר שלישי, לא מוציאים על משחק כזה 6 דולר, מחכים עד שהמחיר יורד (והוא תמיד יורד) וקונים אותו כשהוא 1-3 דולר, לכל היותר. בכלל, כמעט תמיד שווה לחכות למבצעים, אלא אם אתה ממש לחוץ על משחק, מה שמוביל אותי לדבר הרביעי:

    יש כן משחקים ששווים את המחיר המלא שדורשים עליהם ו(צריך גם להם לעשות ביקורת רצינית), כמו Ascendancy ו-Z לאייפון. וכן, יצא Z לאייפון, והוא אפילו עשוי טוב ועובד כמו שצריך, עם סרטונים מלאים והכל! אחד ממשחקי ה-RTS המגניבים יותר. ואם אתם אוהבים אסטרטגיה בתורות, אז Ascendancy מעולה, הם תיקנו אותו לגמרי ועכשיו ממש אפשר לשחק בו כמו שצריך, בדיוק כמו פעם. האייפון הולך והופך למכונת משחקים אימתנית. יש אפילו קווסטים ישנים וטובים כמו Simon the Sorcerer הראשון והשני ו-Monkey Island הראשון והשני באיכות מעולה. מה הלאה? Alpha Centauri? Master of Orion? Dungeon Keeper? זה מטורף.

  2. ב מאת ב:

    וכמובן, איך לא, יש שם משחקי מכות אדירים מהילדות שלנו כמו Streets of Rage 1-3 ו-Golden Axe 1-3. אני לפעמים לא יודע מה לשחק קודם.

  3. עידן זיירמן מאת עידן זיירמן:

    עזוב שטויות, באנדרואיד יש Star Control 2. לא צריך יותר. 🙂

  4. עופר שוורץ מאת עופר שוורץ:

    בוקר טוב (אההה, להתעורר ב-12…)

    לגבי אורך החיים של המשחק: ניסית את ה-Arena? יכול להיות ששיחקת בו לפני ה-DLC שהוסיף את המצבים החדשים? בכל מקרה, לדעתי הוא שווה 6 דולר גם אם הוא מחזיק "רק" 8-10 שעות. ואני לא חושב שזה המצב, לדעתי גם אם הוא יימאס לי באיזשהו שלב, אני אחזור אליו מתישהו בעתיד.

    לגבי המחירים שיורדים – נכון, תמיד אפשר לחכות. אבל זה לא בדיוק משחק של 60 דולר, שאתה חוסך עליו כמה מאות שקלים. אתה באמת הולך לחכות כמה חודשים ולבדוק באדיקות מתי יש מבצעים, רק כדי לחסוך 5 שקלים? סלח לי, אבל אתה קמצן.
    (ולפני שמישהו מנסה לטעון שאני עשיתי אותו דבר, אקדים ואומר שזה לא נכון, כי אני לא באמת *רציתי* לקנות את המשחק, אבל כשראיתי אותו במקרה בחצי מחיר החלטתי בגחמה של רגע לנצל את זה כדי לראות על מה מדובר)

    אתה אומר "יש משחקים ששווים את המחיר המלא שדורשים עליהם". אני מסכים. Infinity Blade הוא אחד מהם. ולא יודע מה איתך, אבל כשאני קונה משחק לאייפון אני מחפש משהו מאוד פשוט, שדורש כמה שפחות ריכוז אקטיבי ואפשר לשחק בו במנות מאוד קטנות ולהפסיק ברגע שצריך. אף אחד מהמשחקים שדיברת עליהם לא עונה לקריטריונים האלה (חוץ מאולי Golden Axe).

  5. עופר שוורץ מאת עופר שוורץ:

    (מצטער אם יצא לי קצת תוקפני, כפי שנרמז כתבתי את התגובה הזו first thing אחרי שהתעוררתי ולא כל כך חשבתי על ניסוח…)

  6. ב מאת ב:

    אחרי שאף אחד לא רשם לך כלום על הפוסט יום שלם אני סתם מכניס את דעתי, בבדיחות הדעת, בשביל להעביר את הזמן ביום שבת בבוקר ואתה מתנפל עלי עם 'קמצן', מגן על דעתך בחירוף נפש כאילו מינימום קיללתי אותך או משהו וטוען שהמשחקים שאני ציינתי לא שווים כלום? נעלבתי.

    לא רוצה? לא צריך. תגובה אחרונה שלי פה וקריאה אחרונה שלי בבלוג הזה, על דברתי, למרות שאתם בוודאי יכולים יפה מאוד להסתדר בלעדי. ולא, אל תטרח לענות, אני לא קורא יותר.

  7. red מאת red:

    זה משחק לאנשים עם פיגור שכלי. אין משחקים טובים לטלפונים ניידים. אני גם לא יודע מה יותר מונוטוני, הקרבות הגרועים של אינפיניטי בלייד או סריקת הפלנטות הנוראית של סטאר קונטרול 2…

  8. zipdrive מאת zipdrive:

    \Killscreen כתבו יופי של ביקורת על המשחק- מומלץ ללכת לראות. לא, אין קישור. תגגלו, עצלנים.

    red: סריקת הפלנטות הנוראית של ME2!

  9. swym מאת swym:

    ההבדל הגדול בין סריקת הפלנטות הנוראה של סטאר קונטרול 2 לבין הקרבות הגרועים של אינפיניטי בלייד הוא שבסטאר קונטרול 2 סריקת הפלנטות היא מכניקת משחק משנית: אולי היא נכפית קצת על השחקן (וכנראה היא החלק הכי חלש במשחק הזה) אבל היא בהחלט לא הלב של המשחק האדיר הזה.
    (הבדל נוסף הוא שבכל זאת, SC2 יצא בשנת 92 ובסטנדרטים של אז מדובר במכניקת משחק בהחלט נסבלת. עובדה שכמעט 20 שנה אחרי זה אפילו משחק כמו ME2 לא הצליח להציע משהו יותר אטרקטיבי.

  10. עידן זיירמן מאת עידן זיירמן:

    אני לא מבין למה אתם טורחים.

  11. אייל לנצמן מאת אייל לנצמן:

    אם כבר אנחנו בעניין, מישהו ניסה את Galaxy on Fire 2 על האנדרואיד? אני משחק בו על הגלקסי S (דורש Chainfire 3D ודרייברים מתאימים), והוא נהדר!

  12. איתי מאת איתי:

    אחרי שמשיגים 500 אלף שקלוקונים אתהאינפיניטי בלייד יש סלע עם מקום לשים את החרב ואז יש עוד חלק בעלילה שנפתח

הוספת תגובה


התחבר RSS תגובות RSS פוסטים
WP Theme & Icons by N.Design Studio
התאמה לעברית: We CMS