כפי שכל מי שמאזין ל”גיימפוד” כבר יודע, לפני מספר חודשים קניתי לעצמי סמארטפון חדש ונוצץ מסוג Galaxy S Captivate, ובכך הפכתי לחבר הצוות הרביעי של “גיימפאד” שיש ברשותו סמארטפון שמערכת ההפעלה שלו היא אנדרואיד, והיחיד שגם יש ברשותו אנדרואיד, וגם כותב יותר מפוסט אחד בחודש בבלוג הזה.
המצב של האנדרואיד, לחובבי המשחקים שבינינו, הוא הרבה פחות טוב מזה של האייפון. כמות המכשירים הגדולה שמריצה את מערכת ההפעלה הזו ומספר הגרסאות הרבות שיש לאנדרואיד הם גורמים שמקשים מאוד על פיתוח משחקים שיעבדו על כל מכשיר ומכשיר. למרות שהמספרים היבשים מעידים על כך שהאנדרואיד עקף את האייפון בתפוצה שלו, הסיבות הללו יכולות להוביל לכך שיעבור עוד זמן רב (במונחים של עולם הסלולר, זה אומר בערך חצי שנה, כן?) עד שנראה את הכף מוטה לכיוון האנדרואיד בנושא הזה.
אבל זה לא שאין לו משחקים. אם יש לכם אנדרואיד, תוכלו למצוא מספיק משחקים שאתם יכולים לשחק בהם. ובמטרה לעזור לכם, אני אנסה להתחיל לפרסם כאן ביקורות על משחקי אנדרואיד מפעם לפעם. עם קצת מזל, אני אחזיק מעמד למשך יותר זמן מסדרת הביקורות על משחקי Windows Mobile.
אבל לפני שאני באמת אכנס לשוונג, אספתי קבוצה קטנה של משחקים קטנים, שראויים לביקורות קטנות. מעין סקירה זריזה של המשחקים שניסיתי על הטלפון שלי עד עכשיו. והנה היא מתחילה:
Slitherlink: משחק חשיבה לאלה מבינינו שחיבבו את הקונספט של סודוקו, אבל די נמאס להם ממנו. הקונספט: אתם צריכים לצייר לולאה על רשת שמורכבת מריבועים (או משושים, מחומשים או דלתונים), כשעל חלק מהמשושים/ריבועים/דלתונים מופיע מספר, שאומר בכמה מהצלעות שלהן עובר קו. זה כיפי, זה פשוט, וזה די ממכר. קראתי על המשחק הזה ב- Eurogamer בערך יומיים אחרי שקיבלתי את האנדרואיד שלי, ואני משחק בו עד היום. מחיר: 2$, וניתן גם להוריד גרסת הדגמה חינמית. (קיימות מספר גרסאות נוספות של Slitherlink – אני משחק בזו של Ejelta LLC)
Angry Birds / Angry Birds Seasons: אף אחד לא צריך שאני אציג בפניו את Angry Birds, ובכל זאת יש כמה דברים שראוי שאני אגיד על הגרסה הזאת. קודם כל, עבור האנדרואיד – המשחק הזה הוא חינמי (ומממן את עצמו באמצעות פרסומות). חוץ מזה – קיימת גרסת בטא “קלה” שלו עבור מכשירים חלשים יותר. ולבסוף – זה לא משחק כזה טוב, ואני לא מבין למה כולם מתלהבים ממנו כל כך. בתור משחק פאזלים הוא אקראי מדי. בתור משחק שדורש דיוק ותזמון הוא מסובך מדי. לא היתה לי מספיק מוטיבציה בשביל לסיים אותו אפילו פעם אחת, למרות שאני כן דואג לעדכן את גרסת ה- Seasons של המשחק מדי פעם. אתם יודעים, כמו שאני נכנס ל- Google פעם ביום בשביל לבדוק אם הם שוב החליפו את הלוגו.
Game Dev Story: על Game Dev Story כבר התווכחתי עם עופר בעבר מעל דפי אתר זה, כך שאם המשחק הזה מעניין אתכם, עדיף לכם בהרבה ללחוץ על הלינק ולקרוא את הויכוח שלנו שם. ממש בקצרה: משחק בעייתי ממש, אבל כנראה שתוכלו להעביר איתו כמה עשרות שעות טובות לפני שהוא יימאס עליכם. מחיר: 400 ין (בערך 18 ש”ח), וניתן גם להוריד גרסת הדגמה חינמית.
Air Control: לקח קצת יותר מדי זמן עד ש- Flight Control המקורי, שזכה להצלחה על האייפון, הגיע ל- Android Market. בזמן הזה, צצו לו שלל חיקויים, שהמוצלח מביניהם (לדעתי) הוא Air Control. הרעיון: אתם צריכים להנחית כמות הולכת וגדלה של מטוסים ומסוקים בשדה תעופה מסוים ע”י ציור מסלול הנחיתה שלהם, מבלי שהם יתנגשו באוויר. זה נשמע פשוט, אבל זה מסתבך מהר מאוד, וזה אחלה משחק בשביל לעשות תחרויות “למי יש יותר גדול” עם החבר’ה במשרד. אז נכון, עכשיו אפשר להוריד גם את Flight Control המקורי על האנדרואיד, אבל להפסיק את התחרות עם הפושטק מהמשרד שעקף אותי ב- 30 נקודות לטובת משחק אחר זה לא משהו שבא בחשבון מבחינתי. מחיר: בערך 2$, וניתן גם להוריד גרסת הדגמה חינמית, שמבחינתי הייתי משחק רק בה, אבל נו, באמת, שאני אתקמצן על 2$?
Androminion: קוראי “המשחקיה” מביניכם אולי שמו לב שלפני קצת פחות משבועיים עלתה באתר הביקורת שלי על משחק קופסה נפלא בשם “Dominion”. המשחק Androminion מאפשר לכם לשחק ב- Dominion נגד שני יריבים ממוחשבים, וכולל בתוכו את כל הקלפים מחבילת הבסיס ושתי חבילות ההרחבה הראשונות של Dominion. מדובר באפליקציה מכוערת ממש, עם ממשק מבלבל, ועם אינטליגנציה ממוחשבת שלא ממש כיף לשחק נגדה אחרי כמה ימים בודדים של משחק. אבל היי, זה לא שיש לכם אופציות אחרות אם אתם רוצים לשחק בדומיניון על האנדרואיד שלכם (אגב, מישהו מכיר אופציות טובות יותר לבעלי האייפון?). מחיר: חינמי.
Bejeweled 2: גרסה אנדרואידית של המשחק הממכר של PopCap. בניגוד לגרסה האייפונית, הגרסה האנדרואידית לא מכילה את מצב ה- “Blitz” הפופולרי (וכמובן, לא משווה את הניקוד לניקוד של החברים שלכם בפייסבוק…). חוץ מזה, היא סובלת מבאג מעצבן במיוחד שלא מסתיר את קבצי המדיה שלה מאפליקציות הגלריה של הטלפון (וכך, לצד התיקיה שמכילה את התמונות שצילמתם עם המצלמה שלכם, מופיעים לכם עוד 30 תיקיות של קבצי גרפיקה עבור Bejeweled 2). למרות המחיר הנמוך עבור אחד המשחקים הפופולריים ביותר של PopCap – לא שווה הורדה. יש לו מספיק חיקויים חינמיים אחרים שאפשר לשחק בהם. מחיר: דולר אחד. ותצטרכו להשתמש ב- Market Enabler ולהעמיד פנים שיש לכם סים של ספקית סלולר אמריקאית אם אתם רוצים להיות מסוגלים להוריד אותו מה- Market.
20 במרץ, 2011 בשעה 21:44
מנסיוני (שלא כלל הרבה התנסות מפאת חוסר זמן) המשחקים ב-Market נורא מאכזבים בגלל סטנדרט ירוד (בכל זאת Angry Birds מחזיק הכתר) אבל ב-kongregate יש שלל משחקים בסטנדרט של משחקי פלאש, שיש להם הרבה יותר היסטוריה. מבחינתי זה שיפור משמעותי אפילו שאין בהם שימוש טוב במסך המגע.
אה, וכמובן אמולטורים ממלאים את הזמן (שלט של wiimote פועל נפלא בבלותות). ובגלל שיש לך מסך טוב יותר משלי (אני בנקסוס אחד) אתה יכול להנות גם ממשחקים כמו gunbros או PewPew שדורשים 2 אצבעות.
משחקים נוספים:
– Fruit Ninja, ממכר ובעיקר מגיב טוב, חסר עומק אולי
– Radiant HD, אחלה של Space Invaders מודרני
– X Construct, לבנות גשרים שרכבת עוברת עליהם. ממשק גרוע אבל עדיין ממכר
– Labyrinth, קשה לילדים, קל מדי למבוגרים, אבל חמוד ביותר
– Bonsai Blast, חיקוי ZUMA מושלם
20 במרץ, 2011 בשעה 23:43
ניסיתי כמה פעמים לחפש דומיניון לאייפון, וכל מה שמצאתי זה כמה אפליקציות שמגרילות קלפים, ועוד כל מיני דברים כמו "Old Dominion University" או משחק אסטרטגיה לא קשור שנקרא Dominion.
21 במרץ, 2011 בשעה 0:24
כבעל אייפוד שנקנה במיוחד למשחקים ולשימוש כמחשב כף יד, לא התלבטתי יותר מדי כשהציעו לי בעבודה לבחור בין אייפון לגלקסי. הניג'וז של ה-Itunes ומדיניות הגן הנעול של אפל, ביחד עם האחריות המחפירה של המכשיר (שנה בלבד ורק לבעיות חומרה???) – גרמו לי לצדד בגלקסי.
למרבה הצער, כבעבור משהו כמו שלושה חודשים של שימוש, אני כבר לא כל כך משוכנע שבחרתי נכון.
מבחינת משחקים – זה פשוט לא יאמן איזה משחקים ברמה נמוכה נכנסים למרקט. דברים שבאייפון לא היו מקבלים 10 הורדות זוכים כאן לעשרות אלפים. לא יתכן שבעשרים המשחקים המובילים לאנדרואיד יש כותרים שנראים כמו ציור בצייר של וינדוס עם ידידותיות למשתמש של Battlecruiser 3000AD!
לפחות ממה שאני רואה (ודי חרשתי את המרקט) יש אולי הרבה משחקים, אבל הרמה שלהם אפילו לא מדגדגות את זו של משחקי האייפון.
לצערי, בגלל ריבוי סוגי המכשירים, אני דווקא לא צופה שתהיה התקדמות ממשית מבחינת כמות המשחקים האיכותיים לאנדרואיד. משחקי טריפל A (לשוק הפלאפונים לפחות) יצאו מן הסתם לשתי הפלטפורמות, אבל משחקים (וגם תוכנות בידור וסתם תוכנות) מחברות קטנות יותר ימשיכו לצאת בעיקר לאייפון. כשחושבים על זה, זה די פשוט: מה תעדיפו – לסבך את הפיתוח של האפליקציה הקטנה שלכם כך שיתמוך בשלל סוגי מכשירים, רזולוציות וגרסאות או להוציא לאייפון בלבד, כשהבדיקה היחידה היא בין הדורות השונים.
דבר אחרון, אני לא יודע איך זה אצלכם, אבל המכשיר מפוצץ באגים (במיוחד בתוכנת הדואר הארגונית שלו), איטי וזולל בטריה תוך פחות מיום עבודה ממוצע. (בשביל הקרדיט נאמר שהאפשרות לראות סרטי DIVX על המסך שלו הוכיחה את עצמה כנפלאה בזמן טיסות טרנסאטלנטיות).
21 במרץ, 2011 בשעה 8:31
לפסקה האחרונה הכי קל לי לענות: אם המכשיר מפוצץ באגים וזולל סוללה – תחליף רום. זה לא קסם – עדיין סמארטפונים מודרניים (כן, גם אייפון) מחסלים את הסוללה שלהם די במהירות, אבל יש רומים שמנצלים את הסוללה של המכשיר בצורה הרבה יותר יעילה. מה שכן, הרום שמותקן על המכשיר שלי די טס, מבחינת מהירות, וגם לא נתקלתי בבאגים מיוחדים.
לגבי כמות המשחקים ב- Market – אני לא חושב שהמצב כזה גרוע, כי אני לא צריך שיהיו יותר משחקים ב- Market האנדרואידי. מה שאני צריך זה שיהיה מספיק. ובינתיים, אני מוצא יותר ממספיק דברים שיעסיקו אותי עליו. בכל מקרה, עם העלייה המטורפת בכמות האנדרואידים שנמכרים בעולם, אני לא חושב שהמפתחים של כל אפליקציה (ומשחקים בכלל) יוכלו להמשיך להתעלם ממנו עוד הרבה זמן, למרות הפיתוח המסובך יותר.
21 במרץ, 2011 בשעה 8:31
אגב, פוק – לגבי PewPew: זה משחק די חביב, שיזכה לביקורת של יותר מפסקה אחת בקרוב. 🙂
21 במרץ, 2011 בשעה 11:08
רק כדי לנחם אתכם קצת, בתור בעל אייפון גור ראשון יש יותר ויותר משחקים לאייפון שאני לא יכול להריץ, חלקם אפילו לא מודיעים על זה שאין להם תאימות לאחור, ומה שיותר גרוע זה שעדכונים אוטומטיים יכולים להשבית משחקים.
21 במרץ, 2011 בשעה 12:02
ב"עדכונים אוטומטיים" אתה מתכוון "עדכונים שצריך להיכנס ידנית ל-App Store וללחוץ על Update כדי להריץ אותם"? כי אני לא מכיר שום סוג אחר של עדכונים באייפון…
21 במרץ, 2011 בשעה 14:07
משחקים נוספים שאהבתי (כולם Casual):
– Cargo! HD, משחק על פריקת וטעינת ארגזים (תודו שהתיאור עושה לכם חשק)
– Gem Miner
– Astral Commander
אגב, עידן, עם איזה רום אתה?
21 במרץ, 2011 בשעה 14:28
אני מריץ Cognition, שלמיטב ידיעתי הוא רום שפותח רק עבור ה- Galaxy S Captivate, אבל יכול להיות שאני טועה. מה שכן, אני חושב שברגע שתהיה גרסה רשמית של Cyanogen 7 עבור ה- Galaxy S, אני אעבור.
21 במרץ, 2011 בשעה 14:56
לא יודע מי מאלו נמצאים באנדרואיד, אבל באייפון יש כמה חביבים שלא נרשמו כמו:
Fragger – תואם Angry birds אבל דורש לפעמים יותר מחשבה.
Infinity Blade – חביב ומרוקן סוללה מטורף
מפתיע שלא הוזכר Cut the rope החביב.
מישהו מכיר תואם Heroes of might & magic עם ממשק יותר סביר מ Palm Heroes?
21 במרץ, 2011 בשעה 15:27
MiST 1001 – אף אחד מאלה לא קיים עבור האנדרואיד. וזו גם הסיבה שבגללה בכלל לא מפתיע שלא הזכרתי את Cut the Rope.
21 במרץ, 2011 בשעה 16:54
כתבתי בהתחלה שאני לא יודע מי מהם נמצא באנדרואיד. הכוונה היתה שמפתיע שמי שהזכיר משחקים לאייפון לא הזכיר אותו.
ואם כבר הוזכר Dominion – אפשר להציע תואם Zombiefest למשחקי לוח? 🙂
21 במרץ, 2011 בשעה 17:05
ובכל מקרה – הוא בדרך:
http://www.androidcentral.com/sneak-peek-cut-rope-android
ויש גם תחליפי
http://getandroidstuff.com/rope-cut-cut-rope-android-download-game-deliver-candy/
🙂
22 במרץ, 2011 בשעה 10:08
יש Rope Cut לאנדרואיד שהוא חיקוי די מוצלח ל-Cut the Rope של אייפון.
משחקים נחמדים נוספים לאנדרואיד:
Slice It!
Robo Defense
22 במרץ, 2011 בשעה 21:07
ר. – ארור תהיה, אתה וההמלצה שלך על Gem Miner.
22 במרץ, 2011 בשעה 21:07
אגב, MiST 1001 – למה אתה מתכוון ב"תואם Zombiefest למשחקי לוח"? Zombinion? 🙂
23 במרץ, 2011 בשעה 9:55
Zombinion זה המצב של האנשים בעבודה אחרי לילה של Dominion.
אני חשבתי יותר בכיוון של כמה אנשים + כמה משחקי לוח. (מן הסתם Dominion עם ההרחבות יהיה חלק מהם 😉 )
23 במרץ, 2011 בשעה 10:32
אה. אוקיי. פשוט יש גרסה של Dominion שבה מחליפים את כל הקלפים באלמנטים מ- Left 4 Dead (ועוד כמה משחקי/סרטי זומבים אחרים). קוראים לה Zombinion. 🙂
לגבי מה שהצעת – ביום ההולדת האחרון שלי ארגנתי "ערב משחקים". דווקא אז עוד לא ידענו מה זה דומיניון, אז הוא לא נכח באירוע. זה משהו שנחמד לארגן, אבל זה לא-מעט עבודה, ובכל מקרה – פחות שייך לדפי הבלוג הזה, שלא עוסק במשחקי קופסא. זה יותר משהו ש"המשחקיה" תארגן, או שאני אארגן באופן פרטי.
23 במרץ, 2011 בשעה 16:17
אנדרואיד הוא מכשיר עבודה אדיר, אבל באמת שאין מה להשוות בכלל מבחינת משחקים בין האייפון לאנדרואיד. אני לא יודע מה לקנות קודם, יש שם משחקים מרהיבים שעוברים בהרבה את ה-PSP הזקן שלי שכבר צובר אבק זמן רב.
ולמרות זאת, זה עדיין טלפון סלולארי שמיועד להעביר כמה דקות בתור לרופא או באוטובוס, אז אני מגלה שאני כמעט ולא משחק במשחקים האיכותיים האלה ומעדיף משחקים קז'ואלים טובים ופשוטים, כאלה שיש בשפע באנדרואיד. את המשחקים הכבדים האלה של האייפון אפשר לשחק רק במקום יחסית נייח שיש בו המון זמן פנוי, אלא שאז כבר באמת שעדיף לשחק במחשב הנייד או משהו. אז תכלס כן, האייפון הוא חתיכת מכונת משחקים ניידת, אבל יותר מתאים לתלמידים שיש להם הרבה זמן פנוי.
24 במרץ, 2011 בשעה 20:49
אוהבת מאוד את Pocket Empires, אם כי הוא מצריך סבלנות, לפחות בשלבים הראשונים.
29 במאי, 2011 בשעה 22:42
[…] קצת יותר מחודשיים מאז שכתבתי אוסף ביקורות על משחקי אנדרואיד. בתגובה לכתבה ההיא, וגם במהלך החודשיים שעברו מאז, […]