הנה משהו בלתי-סביר בעליל: הבלוג הזה קיים כבר חמש שנים.
אני לא מזוכיסט. אני יודע, קשה להאמין לזה, עם התואר הכפול שאני עושה ועם כל התלונות שלי בגיימפוד על משחקים שהיו קלים מדי (לטובת אלה שלא מאזינים: הן כל כך תכופות שזה כבר הפך ל-running gag), אבל אני באמת לא. מה שאני כן זה איש שאוהב אתגרים. אני אוהב משחקים שגורמים לי לחשוב, להתאמץ, לנצל כל יתרון אפשרי וכל טריק שהמשחק מספק כדי להגיע למטרה. ולצערי הרבה משחקים היום, גם כאלה שמכוונים לקהל הארדקור ומאפשרים בחירה בין כמה רמות קושי, הם פשוט לא מאתגרים. אז נכון, אני סוג של גאון ומוצלח בכל דבר שאני עושה ובלה בלה בלה, אבל בכל זאת קיימים משחקים שכן קשים גם בשבילי, ואחרי ששיחקתי לאחרונה קצת הרבה יותר מדי כמות-כלשהי-של-שעות-שלא-ניכנס-אליה-כרגע ב-Skyrim, יש לי עכשיו בראש דוגמה למשחק שעשה את זה באמת טוב, ואני רוצה לנצל את ההזדמנות בשביל לחפור לכם על הנושא ואולי גם להבהיר על מה ולמה אני כל הזמן מתלונן.
Alan Wake’s American Nightmare ממשיך את המשחק Alan Wake, משחק האקשן/אימה שבו חקרתם לאן נעלמה אשתו של אלן ווייק, סופר מצליח, תוך כדי מלחמה עם פנס ונשק חם נגד בני אדם ש”נלקחו ע”י החשיכה”. American Nightmare מתרחש שנתיים לאחר המשחק המקורי, ובמהלכו מגיע אלן, בעקבות סיבות שקשורות לסופו של המשחק הקודם, לעיירה פיקטיבית בשם Night Springs, שמתקיימת רק בסדרת האימה בעלת אותו השם אותה הוא כתב לפני שנים. שם, הוא יצטרך להתמודד נגד אויבו הנורא Mr. Scratch, וכנגד כל צבאות החשיכה שהוא מגייס לעזרתו, עם כלי הנשק הישן והנושן שלו: הפנס. אתם יודעים, ביחד עם רובה ציד דו-קני, אקדח ורימוני הלם.
הקדמה (למי שבכלל לא יודע במה מדובר), החלק הקודם (למי שלא זוכר מה יש לקרולי לחפש באיבריה), כל שאר החלקים (למי שמתחשק לו עכשיו לקרוא כמה עשרות אלפי מילים שעוסקות בתככים בינלאומיים וקיורטוש).
ארבעת אלפים הצלבנים של קרולי ארפאד נוחתים במחוז קסטליון שבמזרח איבריה בחג המולד של תחילת שנת 1125. מרבית כוחותיו של האמיר מטולדו מרוכזים בצפון, במאבק באנגלים, וחודשיים לאחר נחיתתם של הצלבנים הם מביסים את המוסלמים בקסטליון ופונים לעבר מחוז טרגונה, אשר נופל ביוני. קרולי ממנה את אחד מקרובי משפחתו הרחוקים, בחור בשם ברטהולד ארפאד לרוזן של שתי הפרובינציות הללו. בינתיים, לוחמים משלל ממלכות אירופה מציעים את שירותיהם לכתר ההונגרי ונשלחים לתגבר את כוחותיו המדלדלים של קרולי באיבריה.
פרוייקט טוטוריאל הוא רשימת משחקים מומלצים לאנשים שאינם גיימרים ורוצים להתנסות בתחביב האהוב עלינו. ההסבר המלא נמצא כאן.
משחקי פאזלים הם נקודת התחלה מתבקשת. אלה בדרך כלל משחקים עם שליטה פשוטה יחסית, שמתמקדים יותר באתגרים מחשבתיים ופחות בקרבות ובמיומנות משחק נטו. הם נוטים להיות מאוד מגוונים ומאוד מעוצבים, ולא ארוכים במיוחד. מהסיבות האלה הם גם מרכיבים את רוב הרשימה הראשונית שהכנתי לעצמי כשהתחלתי לתכנן את הפרוייקט הזה.
מילה של אזהרה לפני שמתחילים: משחקי פאזלים מטבעם מכילים חידות. חלק מהחידות האלה הן קשות, ובפרט המשחקים שבחרנו כאן הם משחקי פאזלים מוצלחים, וככאלה יש בהם לפעמים חידות באמת מאתגרות. אם אין לכם סבלנות לשבת ולשבור את הראש על אתגר מחשבתי, מומלץ לחכות לפוסט הבא, שיכיל משחקים הרבה יותר זורמים, מהירים ומלאים אקשן.
יש אנשים שאינם גיימרים. אנחנו אוהבים לפעמים להכחיש את העובדה הזו, או לפחות להשתדל ליצור איתם כמה שפחות מגע, אבל הם בהחלט שם. חלקם אפילו אנשים מאוד מוצלחים, שסתם לא היה להם את המזל לגדול בסביבה המתאימה. יש גם, מסתבר, אנשים שאינם גיימרים אבל כן מעוניינים במשחקי וידאו. הפרוייקט הזה הוא בשבילם.