קצת הסטוריה עתיקה: פרוייקט טוטוריאל הוא סדרת פוסטים שהתחלנו לפני שנתיים במטרה לעזור לאנשים שאינם גיימרים ורוצים להיכנס לעולם הזה או סתם לנסות. הרעיון הוא לתת דוגמאות למשחקים זולים, פשוטים וקצרים יחסית, אבל כאלה שהם באמת טובים ומייצגים. הפירוט המלא נמצא בפוסט המקורי.
אני כתבתי שני פוסטים, וזיירמן היה אמור לכתוב את השלישי. ואז עברו כמעט שנתיים. אז בזמן שאנחנו עדיין מחכים לפוסט של זיירמן על משחקי אסטרטגיה, אני החלטתי* לחזור לשדה הקרב ולהמשיך.
שאלה שחוזרת על עצמה הרבה בדיונים באינטרנט היא “מה מגדיר משחק?”
אנחנו לא כאן כדי לענות על השאלה הזו**. אבל זה נכון, בשנים האחרונות יצאו הרבה משחקים מאוד מעניינים שהאלמנט ה”משחקי” בהם הוא מאוד מוגבל, ובהחלט ברור שהגבולות מיטשטשים. מצד שני, חלק מהם (בפרט הטובים שביניהם) שמים דגש מאוד חזק על האינטראקטיביות של המדיום, ומשתמשים בה כדי ליצור חוויות שלא היו מתאפשרות בסיפור יותר “מסורתי”. המשך »
1
אתם צריכים לשחק ב- The Stanley Parable.
אני לא רואה טעם לשכנע אתכם בכך שהוא שווה את המחיר שלו – 15$ עבור כמה שעות ספורות של בידור. או שאתם שייכים לקבוצת האנשים שחושבים שזה מחיר שסביר לשלם, או שאתם שייכים לקבוצת האנשים שיחכו למבצע Steam לפני שהם יקנו אותו. מה שאני כן רוצה לשכנע אתכם זה שהוא ראוי לזמנכם יותר מכל משחק אינדי אחר שנמצא באותה קטגוריית מחיר וזמן משחק כמוהו.
אבל יש לי בעיה. אני לא באמת רוצה לספר לכם שום דבר על The Stanley Parable. אז אם אתם מוכנים לסמוך עלי בקטע הזה, פשוט לכו לשחק בדמו של המשחק (הוא מכיל קטעים מקוריים לגמרי שלא מופיעים במשחק), ואם נהנתם ממנו – קנו את המשחק המלא. ואז תפסיקו לקרוא את הפוסט הזה, ותחזרו בעוד שעתיים/שלוש, אחרי ששברתם איזה קיר רביעי אחד או שניים. או עשרה.